Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Horgássz velem! - Kálló Kornél blogja

Max Fishing horgászblog Kálló Kornéllal.

Izgalmas és tartalmas írások, amelyek garantáltan új és hasznos információt tartalmaznak.

Titkos, versenyeken bizonyított recepteket mutatunk, valamint általunk már kipróbált és sikerrel alkalmazott szerelékeket, taktikákat.

Szeretnél Te is sikeres és eredményes horgász lenni? Nem számít, hogy hétköznapi vagy versenyhorgász vagy itt biztosan új dolgokat tanulhatsz.

Felkészülés egy method feederversenyre
Kálló Kornél
Felkészülés egy method feederversenyre

Egy horgászversenynek mindig különleges hangulata van, amit, ha egyszer átél valaki, akkor jószerivel keresi majd a legközelebbi alkalmat is, hogy újra megmérettesse magát. Jómagam már gyerekkorom óta űzöm a horgászversenyzést, számtalan kupa és érem díszíti már a horgászboltom polcait, azonban azt az adrenalin löketet, amit egy verseny okoz, mindmáig nem untam meg.

Két komponensű pontyhorgászat
Kálló Kornél
Két komponensű pontyhorgászat

Néha el kell térni a megszokottól, vagy éppen a megszokott dolgokat kell másként tálalni a sikeres fogás reményében. Így voltunk ezzel mi is a Pródi Bojlis tavon, ahol a Speciál Mix Páros Feeder Kupára voltunk hivatalosak Molnár Anti barátommal, és ha már ott jártunk beleadtunk mindent, aminek egy harmadik helyezés lett az eredménye.

A hideg folyó kincse
Kálló Kornél
A hideg folyó kincse

Bevallom, habár a cím ezúttal kissé western hatásúra sikeredett, azonban mégsem lesz ebben a történetben bankrablás vagy vérdíj kitűzte útonálló, sem a hét mesterlövész, de egy bandavezér - a Keleti főcsatorna gyönyörű pontya- és az én férfias történetem lesz olvasható.

Csalizzunk okosan!
Kálló Kornél
Csalizzunk okosan!

Sok-sok horgászév tapasztalatával a hátam mögött egyre több olyan dolog rajzolódott már ki számomra, amiket tudatosan alkalmazva sokkal eredményesebbé váltak a horgászataim. Néhány csalizási trükkről lehull most a lepel, és remélem, hogy általuk mindenki sikeresebbé tud majd válni a legközelebbi horgászata alkalmával.

Methodozni csatornán?!
Kálló Kornél
Methodozni csatornán?!

Sokan azt gondolhatják a fenti cím olvasása közben, hogy a method kosárral történő horgászat csakis állóvízen lehet eredményes, pedig nem! A megfelelő eszközök használatával és egy jó taktikával a csatornahorgászataink alkalmával is szép halakat terelhetünk így a szákunkba.

Minden, amit a bomb feederről tudni illik
Kálló Kornél
Minden, amit a bomb feederről tudni illik

Sokaknak a horgászat nem csupán annyit jelent, hogy a horgászbotok mellett a székben üldögélve várja a kapást, hanem mintegy munkát végez a vélt siker érdekében, így a pihenni vágyókkal ellentétben nem pihen fizikailag a vízparton, hanem a pörgős feladatok elvégzése közben jól el is fárad. Most egy olyan módszert próbálok bemutatni, ami fokozott koncentrációt és folyamatos aktivitást követel, cserébe viszont bőséges fogást ígér. Ha valaki inkább pihenni szeretne, az kérem ne is olvassa tovább ezt a cikket, a többiek viszont tartsanak velem!

Felmelegedő vizekben keresgélni
Kálló Kornél
Felmelegedő vizekben keresgélni

A könnyen felmelegedő sekély vízrészek vallatása tavasszal gyakran célravezető lehet a pontyok becserkészésében, de a parthoz közeli részeket az év bármely szakában érdemes lehet vallatni, mert gyakran a vágyott halaink nem is olyan távol úszkálnak tőlünk.

Fehérjebomba a pontyoknak
Kálló Kornél
Fehérjebomba a pontyoknak

Bár a naptári tavasz igencsak távol volt még februárban, azonban az időjárás erről tudomást sem véve kitavaszította önmagát. A korán érkező jó időben rögvest kiolvadtak a vizeink, így nem volt mit tenni, bele kellett csapni egy jó kis pontyhorgászatba!

A dupla dobás, avagy egy etetési stratégia feederre!
Kálló Kornél
A dupla dobás, avagy egy etetési stratégia feederre!

Az intenzíven telepített tavakon feederbottal horgászva gyakorta tapasztaljuk, hogy az alapozó etetés után megindulnak a pontyok, aztán valamivel később egyszerűen leáll az addigi intenzív halfogás. Ennek oka és a megoldása is megér egy misét, mert ha ennek birtokába kerül valaki, akkor a pontyos versenyeken bizton jó eredményre számíthat.